Będą to warsztaty, podczas których troszkę inaczej spojrzymy na kiszenie warzyw i owoców Razem z (oznacz “Eko Marchewka”) postaramy się przekonać uczestników, że ukisić można prawie wszystko, tak jak to robią Japończycy, którzy dzięki temu – i nie tylko dlatego oczywiście – cieszą się zdrowiem i żyją bardzo długo.
Przy okazji porozmawiamy o właściwościach produktów poddanych procesowi kiszenia oraz ważnym o tej porze roku temacie, jakim jest budowanie odporności organizmu
Każdy wyjdzie z warsztatu ze słoikiem własnoręcznie zrobionych kiszonek oraz z głową pełną pomysłów
Nie będziemy kisić ani ogórków, ani kapusty, a marchew!
Wszystkie niezbędne materiały zapewnia organizator.
UWAGA! Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, na warsztaty obowiązują zapisy.
Decyduje kolejność zgłoszeń.
Poniższy, wypełniony formularz, należy przesłać do 17 lutego 2023 r., do godziny 15.00 O zakwalifikowaniu poinformujemy zaraz po zamknięciu naboru (lub po wyczerpaniu miejsc).
Link do zapisów: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHu4CgkLFYTBWEpKoSvvZr_s31RgyA3i8ammHgw8U7ce9n3A/viewform
Miejsce warsztatów:
CEIK, ul. Parkowa 1, sala nr 10
Termin: 21 lutego 2023 r., od 17.00 do 19.00.
Zajęcia poprowadzi Ewa Krygier-Bosak – propagatorka zdrowego odżywiania, poszukiwaczka naturalnych metod, pozwalających zachować zdrowie. Swoją wiedzą na ten temat dzieli się w sklepie, który prowadzi w centrum Pisza, gdzie bardzo dba o jakość sprzedawanych produktów. Tam prowadzi swoje warsztaty, a także edukacyjne spotkania mówiące o zdrowym stylu życia oraz o naturalnych metodach zachowania zdrowia
Wydarzenie finansowane jest w ramach projektu „Ekologiczny ogród społeczny w Olsztynie”, realizowanego przez Fundację Warsztat Zmiany, dzięki dotacji programu Aktywni Obywatele – Fundusz Regionalny, finansowanego przez Islandię, Lichtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG